sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Tähän asti tapahtunutta

Viestintävirastolla on ollut toimintaa sosiaalisen median palveluissa syksystä 2009 eli jo kahden vuoden ajan. Kaikki alkoi Tietoturvapäivälle perustetusta Facebook-sivusta. Pian sen jälkeen FB-sivu perustettiin myös  CERT-FI-tietoturvayksikölle. Varsin tietoturvapainotteisesti siis startattiin, mutta kummallakin sivulla oli alusta alkaen selvästi omat kohderyhmänsä ja painopisteensä. Molempien sivustojen toiminta perustuu pääasiassa kohderyhmien kannalta relevanttien ajankohtaisten asioiden linkaamiseen sivulle.

Sivujen perustaminen tapahtui melko vähäeleisesti ilman sen järempää konseptointia. Toki tavoite, kohderyhmä, pääasiallinen päivittäjä ja alustava julkaisusuunnitelma oli mietittynä. Some-maailma oli tuolloin vielä sen verran uusi asia organisaatioiden viestinnässä, että alkutaivalta voi kuvata ehkä mielummin innostuneeksi ja kokeilevaksi kuin tiukasti raamitetuksi.

Molemmat sivut ovat kuitenkin alusta asti eläneet omaa eämäänsä kohderyhmiensä tavoittamisen yhtenä kanavana ilman sen suurempia floppeja tai mokia. Jotain siis on varmasti tehty intuitiivisesti oikein. Tästä kertoo jotain myös se, että molempien sivujen tykkääjämäärä on ollut tasaisessa kasvussa.

Sekä Tietoturvapäivällä että CERT-FI:llä on myös Twitter-tili, Tietoturvapäivä löytyy myös Wikipediasta.

Jatkan seuraavissa kirjoituksissa Viestintäviraston muusta some-näkyvyydestä ja ajatuksistani siitä, miten nykyistä näkyvyyttä voisi kehittää ja jopa lisätä. Mutta sitä ennen haluaisin tietää, hyvä lukijani, millaisia ajatuksia Tietoturvapäivän ja CERT-FI:n Facebook-sivut sinussa herättävät? Jos et tunne niitä entuudestaan, linkestä pääsee vilkaisemaan molempia. Millaista kehitystyötä ehdottaisit sivuille?

Yhtä lailla minua kiinnostaisi, millaisia sosiaalisen median suunnitelmia sinun orgaisaatiossasi on tehty? Ovatko ne hyvin tarkasti määriteltyjä vai väljempiä, kuten meillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti